Blog

Zijde – Boudoir-Lingerie
01/03/2024

NACHTKLEDIJ IN ZIJDE

Zijde wordt vaak gebruikt in nachtkleding vanwege zijn gladde en luxueuze textuur. Het voelt zacht aan op de huid, reguleert de lichaamstemperatuur goed en heeft vochtafvoerende eigenschappen. Bovendien wordt zijde als comfortabel ervaren, wat het populair maakt voor nachtkledij.

ZIJDE IN DE WINTER?

Ja, zijde kan ook in de winter comfortabel zijn. Het heeft natuurlijke temperatuurregulerende eigenschappen, waardoor het je warm houdt bij koud weer en koel bij warm weer. Zijde behoudt de lichaamswarmte goed, waardoor het een geschikte keuze is voor verschillende seizoenen, inclusief de winter.

WAT IS ZIJDE NU PRECIES?

Zijde is een natuurlijke vezel die wordt geproduceerd door zijderupsen, voornamelijk de larven van de zijdevlinder. De rupsen spinnen cocons van zijdedraden om zichzelf te omhullen tijdens het verpoppen. Deze zijdedraden worden geoogst en verwerkt tot zijde. Zijde staat bekend om zijn gladde en glanzende textuur, evenals zijn natuurlijke eigenschappen zoals temperatuurregulatie en vochtafvoer. Het wordt vaak gebruikt in textielproducten zoals kleding, beddengoed en accessoires.

Bekijk onze collectie

Winkelmandje

Add a product in cart to see here!
0